Sabtu, 23 September 2017

Mahu jadi 'makhluk asing tanpa jantina' wanita berhabis lebih RM200,000 menjalani lebih 100 pembedahan


Vinny Ohh, seorang jurusolek dari Los Angeles, Amerika Syarikat, sanggup berhabis AS$50,000 (RM223,000) demi merealisasikan cita-citanya untuk menjadi makhluk asing. Dia telah menjalani lebih 100 pembedahan untuk memastikan hasratnya itu tercapai.


Ohh kini merancang untuk menjalani pembedahan untuk membuang alat sulit dan pusat, selepas menjalani pelbagai prosedur pembedahan wajah.


Dia juga selesa mengenakan kanta lekap berwarna hitam, yang didakwa menonjolkan lagi identiti 'makhluk asing' seperti yang diingininya.


Portal Toronto Sun melaporkan, Ohh yang berusia 22 tahun mula menjalani pembedahan ketika berusia 17 tahun.


"Saya mahu menjadi makhluk asing tanpa jantina, saya mahu luaran saya mencerminkan perasaan saya di dalam," kata Ohh kepada portal berkenaan.


Ditanya apa yang membuatkan dia tekad berbuat demikian, Ohh memberitahu, ia bermula kerana kegagalannya untuk menyesuaikan diri dengan orang di sekeliling, selain enggan menjadi mangsa jangkaan luar biasa yang biasa ditetapkan dalam masyarakat.


"lmej keseluruhan yang saya mahu lakukan adalah makhluk asing. Saya mahu menjadi kacukan, bukan lelaki atau perempuan. Saya mahu menjadi tanpa jantina sejak saya berumur 17 tahun," katanya.


Ohh bakal menjadi sebahagian daripada rancangan The Plastics of Hollywood, yang akan mengetengahkan bakat-bakat mereka yang obses dengan pembedahan plastik. - Sumber Toronto Sun.


Vinny Ohh tekad mengubah penampilan kerana kegagalannya untuk menyesuaikan diri dengan orang di sekeliling. - Foto Vinny Ohh.
This Is The Oldest Page


EmoticonEmoticon