Sabtu, 17 September 2022

62 kanak-kanak saksi penampakan UFO berbentuk cakera mendarat di belakang taman permainan sekolah

Gambar hiasan.

Beberapa gambar yang disiarkan menunjukkan jejak didakwa ditinggalkan oleh objek terbang tidak dikenali (UFO) di sebuah padang sekolah dalam penampakan paling terkenal pada 1994 di Zimbabwe.


Puluhan kanak-kanak dari sebuah kelas di Sekolah Ariel, bandar Ruwa menarik perhatian media hampir 30 tahun lalu selepas mengatakan, mereka melihat kapal angkasa berbentuk cakera mendarat di sebuah padang di belakang taman permainan sekolah pada September 1994.


Ada yang mengatakan melihat makhluk asing seakan manusia keluar daripada kapal itu dan berkomunikasi dengan mereka.


Seorang pakar psikiatri dari Universiti Harvard kemudian menemu bual 62 kanak-kanak itu dan membuat kesimpulan bahawa mereka bercakap benar. Mereka yang kini dewasa masih berpegang kepada cerita tersebut setelah beberapa dekad menyaksikannya.


Gambar-gambar itu dikongsikan dalam dokumentari bertajuk Ariel Phenomenon mengenai kejadian yang mengejutkan itu.


Insiden tersebut adalah antara yang paling berharga dalam kalangan penyelidik. Mereka mengatakan bahawa disebabkan jumlah saksi, lukisan menarik yang dikatakan kapal angkasa dan makhluk yang dilukis pada hari yang sama menjadikan cerita itu sangat menarik.


Satu elemen yang kurang dalam kes luar biasa itu adalah bukti fizikal bahawa sesuatu telah mendarat di halaman sekolah tersebut pada pagi itu.


Seorang jurugambar, Gunter Hofer ialah antara yang pertama yang mendokumentasikan apa yang berlaku di tempat kejadian.


"Beberapa kanak-kanak berkata melihat kapal angkasa di lokasi berasingan di padang itu di mana saya menemukan kesan di atas rumput.


"Saya dapati dua kesan berbentuk bujur dengan berlainan saiz. Saya juga melihat kesan di atas tanah, sesuatu telah menekannya," katanya. - Sumber Daily Mail.


Jurugambar Gunter Hofer, yang merupakan salah seorang yang pertama di tempat kejadian yang mendokumentasikan kejadian itu, berkongsi gambarnya yang menunjukkan kesan berbentuk baji yang didakwa ditinggalkan oleh UFO di padang rumput. Kelihatan dia bergambar dekat rumput yang 'diratakan'. - Foto Gunter Hofer.

Pelajar Farrayi dan Guy Gibbon di Sekolah Ariel menunjukkan tempat kapal angkasa berbentuk cakera mendarat. - Foto Ariel Phenomenon.

Tapak pendaratan kedua yang didakwa pada hari Jumaat, 16 September 1994. - Foto Gunter Hofer.

Apabila murid sekolah diminta melukis pemerhatian mereka ketika itu, ada yang menghasilkan lukisan yang mengandungi dua objek, satu yang berbentuk cerut berlabel 'Khamis' dan satu lagi berbentuk cakera atau bujur, berlabel 'Jumaat'. - Foto Ariel Phenomenon.

Hofer berkata bahawa kebanyakan penerangan pelajar adalah 'sangat konsisten sebagai makhluk yang kelihatan pendek' dan 'banyak daripada mereka menggambarkan mata yang sangat besar'. - Foto Ariel Phenomenon.


EmoticonEmoticon