Ahad, 13 Mac 2022

Berang ditegur alihkan kereta dari mesin pam angin, pemandu mercedes bertindak 'cucuk' perodua viva yang menegurnya


Semua orang mengetahui setiap stesen minyak menyediakan sejumlah kecil tempat pam angin tayar, jadi orang ramai perlu bertolak-ansur semasa menunggu giliran untuk menggunakan mesin tersebut.


Baru-baru ini seorang pengguna pam angin tayar di sebuah stesen minyak yang bertengkar dengan seorang pemandu Mercedes-Benz telah merakam kejadian itu. Video insiden tersebut kemudian telah dikongsi di media sosial oleh perakam asal.


Kejadian berlaku apabila pemandu Mercedes-Benz itu mengambil masa yang agak lama semasa berada di mesin pam angin tayar, apabila pengguna lain menghampiri kereta tersebut didapati pemandu itu sedang menangkap gambar rim keretanya walaupun pengguna lain sudah beratur panjang menunggu giliran.


Apabila pekerja stesen minyak meminta pemandu Mercedes-Benz itu beredar, pemandu itu didakwa telah memarahi pekerja tersebut. Selepas itu dia didakwa telah meletakkan kereta di belakang kenderaan perakam video kejadian yang sedang menggunakan mesin tersebut supaya tidak dapat keluar dari situ.


Pertengkaran itu tidak habis di situ sahaja apabila pemandu Mercedes-Benz dirakam membunyikan hon panjang dan mengejar rapat belakang kereta perakam video kejadian untuk beberapa tempoh semasa berada di jalan besar luar kawasan stesen minyak.


Hantaran video itu telah meraih pelbagai reaksi orang ramai yang menonton insiden terbabit. Ramai mempertikaikan tindakan pemandu Mercedes-Benz itu yang boleh mendatangkan insiden kemalangan jalan raya.


Tangkap layar video menunjukkan sebuah kereta jenis Mercedes mengejar dan 'cucuk' kenderaan mangsa kerana tidak berpuas hati apabila ditegur untuk mengalihkan kereta selepas dia mengambil masa lama menangkap gambar rim tayarnya di mesin pam angin terbabit.


EmoticonEmoticon